2020

29.03.2020. 09:29

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Nedelja za doniranje respiratora

U protekloj nedelji veliki broj kompanija donirao je novac za kupovinu respiratora i neophodne medicinske opreme ili na drugi način pomogao zajednici i građanima Srbije. Šta su kompanije preduzele od početka zdravstvene krize, pogledajte ov...

Pexels

2020

29.03.2020. 09:29

U protekloj nedelji veliki broj kompanija donirao je novac za kupovinu respiratora i neophodne medicinske opreme ili na drugi način pomogao zajednici i građanima Srbije. Šta su kompanije preduzele od početka zdravstvene krize, pogledajte ovde.

Mozzart donira 10 respiratora bolnicama

Kompanija je i u ovim teškim vremenima stala  uz državu, uz naše lekare, naš narod, navodi se na sajtu kompanije. „Gotovo 20 godina Mozzart deli i dobro i zlo sa građanima koji su prepoznali našu opredeljenost da, osim toga što smo lideri u onome čime se bavimo, budemo društveno odgovorna kompanija, i poklanjaju nam poverenje. Zbog toga osećamo i dužnost i obavezu da, koliko možemo, pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i čitavoj zajednici u kojoj poslujemo“, istakao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart. 

UNICEF Srbija nabavlja respiratore uz pomoć donatora

UNICEF je mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Poručeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketi u vrednosti preko $500,000. Zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, nabavljamo 15 respiratora. A uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorka Ane Ivanović, dodatnih 35 respiratora.  U toku sledeće nedelje očekuje se prvi deo isporuke zaštitne opreme – maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike, a biće isporučen i prvi kontingent od 1,700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom. 

AIK Banka donirala 28 miliona dinara za kupovinu respiratora

AIK Banka  uplatila je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 28 miliona dinara za kupovinu 10 respiratora, u cilju suzbijanja epidemije izazvane virusom COVID – 19. Ovi respiratori će, nadamo se i verujemo, pomoći svima koji se u ovom trenutku bore za svoj život. Zato pozivamo sve kompanije da se priključe i pomognu u ovoj krizi, kako bi zajedno pomogli onima kojima je sada to najpotrebnije i što pre ispratili COVID-19 iz naše zemlje, naveli su u saopštenju. 

Raiffeisen banka donirala novac za 10 respitatora

Raiffeisen banka je donirala novac  za nabavku 10 respiratora za bolnice u Srbiji koje leče naše građane, „Donacijom za kupovinu 10 respiratora, želimo da pružimo preko potrebnu pomoć zdravstvenom sistemu u ovom trenutku. Ovim se pridružujemo partnerima iz privatnog sektora jer su borba sa vremenom, solidarnost i humanost najbolji mogući način za očuvanje zdravlja i života što većeg broja naših građana“, izjavio je Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Telekom Srbija donirala 20 miliona dinara zdravstvu

Kompanija Telekom Srbija donirala je 20 miliona dinara zdravstvenom sistemu u Srbiji kako bi pomogla da se obezbedi dodatna oprema za borbu protiv korona virusa. U koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, Kliničkom centru u Nišu i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo u Novom Sadu donirano je po pet miliona dinara za nabavku testova na Covid-19, reagenasa, medicinske i druge opreme potrebne u toku trajanja epidemije. 

Merkator u Sloveniji pomaže srpskim državljanima

Kompanija Merkator odazvala se pozivu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani i obezbedila sendviče, vodu i poslastice, kao i doručak pred put za 400 srpskih državljana koji na osnovu dogovora koji su postigle slovenačka vlada i Vlada Srbije stižu danas u Srbiju.  Reč je o našim državljanima koji su se vraćali iz skandinavskih zemalja, zemalja Beneluksa, Nemačke, Češke, Slovačke i Austrije, a koji nisu imali boravišnu vizu u Sloveniji.

Eliksir Grupa donira 30 miliona dinara za nabavku respiratora

Eliksir Grupa donirala je 30 miliona dinara za nabavku respiratora i medicinske opreme za podršku zdravstvenom sistemu Srbije. Eliksir Grupa sredstva je uplatila Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, koji će namenu odrediti prema prioritetima I potrebama. Solidarnost i odgovornost su u ovim danima najvažniji. Ova donacija znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i podršku zdravstvenim radnicima. Eliksir grupa, preko Eliksir Fondacije, koja je članica  Srpskog filantropskog foruma nastavlja društveno odgovorni i humanitarni angažman i u narednom periodu

Imlek i Direktna Banka donirale sredstva za respiratore

Kompanija Imlek i Direktna Banka su se među prvima  odazvale pozivu Vlade Republike Srbije i obezbedile sredstva za nabavku 10 respiratora potrebnih za lečenje pacijenata sa najtežim oblicima bolesti Covid-19. Respiratori, njih sedam koliko je obezbedila kompanija Imlek i tri koje je donirala Direkna Banka, biće raspoređeni u zdravstvene centre širom Srbije. Odgovornost Imleka ogleda se i u činjenici da je kompanija rasporedila zaposlene u proizvodnji za rad u smenama kako bi tržište uobičajeno snabdevala mlekom i mlečnim proizvodima, dok ostali zaposleni rade od svojih domova, a sve u cilju zaštite njihovog zdravlja, kao i zdravlja čitave zajednice. 

UNIQA donirala 5 miliona dinara za respiratore

Dajući punu podršku  borbi protiv virusa COVID-19 i našim zdravstvenim radnicima, koji u ovim kriznim trenucima čine sve kako bi se obezbedila održivost zdravstvenog sistema, UNIQA osiguranje doniralo je 5 miliona dinara za nabavku respiratora i druge neophodne medicinske opreme. U danima koji su pred nama, ovi uređaji bukvalno znače život. Finansijsku pomoć u cilju podrške zdravstvenom sistemu Srbije, UNIQA je realizovala u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. 

Heineken Srbija donirala 12 miliona dinara za respiratore

Živimo u izazovnim vremenima u kojima su solidarnost i zajednički napori od presudne važnosti da pobedimo u borbi sa daljim širenjem virusa Covid19. Kompanija HEINEKEN Srbija podržava građane Srbije donacijom u iznosu od 12 miliona dinara za kupovinu respiratora kako bi pomogli najugroženijima. “Saosećamo se sa svima koji su pogođeni ovom bolešću i upravo zato smo odlučili da doniramo sredstva za dodatne respiratore u našim bolnicama. Radujemo se budućim druženjima i okupljanjima koja će sigurno doći i to mnogo brže ukoliko smo svi odgovorni i solidarni”, poručio je Nikos Zois, direktor kompanije HEINEKEN Srbija.  

Nelt grupa donirala 240.000 eura za respiratore, a Neoplanta 50.000 u robi

Kompanija Nelt donirala je 240.000 eura Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja za nabavku 10 respiratora za lečenje najtežih oblika bolesti Covid 19, dok je Neoplanta koja posluje u sastavu Nelt Grupe poklonila robu u vrednosti od 6.000.000 dinara kao deo paketa za akciju pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina sa najnižim penzijama

Nectar donira 5 miliona dinara za nabavku testova

Kompanija Nectar pridružila se akciji i apelu Privredne komore Srbije i donirala 5 miliona dinara za nabavku testova za dijagnostiku virusa COVID-19 u želji da pomogne u meri u kojoj je moguće da se što pre efikasnim merama spreči dalje širenje i sačuvaju životi naših građana.

IM Matijević donirala 100.000 eura i 50 tona hrane

Industrija mesa Matijevic doo Novi Sad  donirala je 100.000 eura Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne medicinske opreme i podršku naporima medicinskog sistema u situaciji u kojoj se danas Srbija nalazi. Takođe, Industrija mesa Matijević je donirala i  50 tona osnovnih životnih namirnica za Grad Novi Sad i sve javne službe koje doprinose funkcionisanju  i na taj način podržala napore celokupnog sistema u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19.

PS Fashion šije i donira zaštitne maske

Kompanija PS Fashion među prvima je počela da šije i donira zaštitne maske kao pomoć u borbi protiv suzbijanja širenja zaraze COVID-19. PS Fashion je donirala 300 zaštitinih maski Asocijaciji centara za porodični smeštaj.  Maske su poklonili NURDOR-u u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu kao i bolnici, dečjem dispanzeru, komunalcu, vodovodu, civilnoj zaštiti i trude se da ovaj spisak bude što duži. Količina za doniranje zaštitnih maski je ograničena (10 000). Pre svega, zaštitne maske namenjene su i poslate ustanovama od javnog značaja. Naši zaposleni marljivo rade na tome da u najkraćem mogućem roku obezbede materijal i sašiju što više, navode u PS Fashion.

Novopazarska DEKA JEANS sašila i donirala 1.500 maski

Tekstilna kompanija iz Novog Pazara DEKA JEANS sašila je i donirala 1.500 komada zaštitnih maski za zdravstvene ustanove i javna preduzeća u svom gradu. U toj firmi su za Novu ekonomiju naveli da je trećina namenjena „Gradskoj čistoći“, još trećina za Dom zdravlja Novi Pazar, kao i da će sledeću turu od 1.500 zaštitnih predmeta donirati ustanovama u Beogradu. Prema rečima zaposlenih u DEKA JEANS-u, najviše maski u sledećoj turi biće poslato na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“.

Mol grupa pravi tečnost za dezinfekciju

Grupa MOL započela je novu proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku i površina kako bi nadoknadila nedostatak ovih sredstava za zaštitu od virusa bez recepta. Dnevna proizvodnja u Mađarskoj iznosi 50.000 litara, a toliko će se proizvoditi u INA-inim pogonima u Hrvatskoj, saopštila je kompanija. Proizvodnja je pokrenuta i u Slovačkoj, gde će se dnevno proizvoditi 6-8.000 litara proizvoda. Proizvođač maziva i član grupe MOL Lub ponovo je pokrenuo proizvodnju linije za pranje vetrobranskog stakla u postrojenju Almasfuzito u samo sedam dana. Postrojenje radi 24 sata, sedam dana u nedelji u tri smene, proizvodeći dnevno količinu od 50.000 litara toliko traženih sredstava – pomažući MOL-u da poboljša svoje napore u borbi protiv posledica virusa corone. 

Milenijum osiguranje – Zdravlje i odgovornost

Usled aktuelne situacije sa korona virusom u našoj zemlji i proglašenja vanrednog stanja, kompanija „Milenijum osiguranje“ a.d.o., preduzela je mere zaštite svojih klijenata i zaposlenih u skladu sa preporukama državnih i zdravstvenih institucija,  u cilju prevencije i sprečavanja daljeg širenja virusa „Covid -19“. Tokom rada pod izmenjenim okolnostima, korisnicima osiguranja usluge su dostupne putem online i telefonskih servisa i mogu ostvariti bez odlaska u ekspozituru.  Počev od 23. marta, ekspoziture i prodajne kacelarije Milenijum osiguranja će raditi radnim danima u skraćenom režimu, od 9 do 14 časova. Rokovi za prijavu štete se produžavaju do normalizacije situacije u celoj zemlji. Od brojnih usluga dostupnih bez odlaska u ekspozituru, izdvajamo sledeće mogućnosti: Zahtevi za ponudu i obnovu osiguranja  http://mios.rs/kontakt/, broj telefona 011/7152-300, office@milenijum-osiguranje.rs. Prijava štete bez odlaska u ekspozituru https://stete.milenijum-osiguranje.rs/pls/apex_insur5/f?p=123:300, putem telefona: 011/7152-300.

CarGo besplatan za zdravstvene radnike

CarGo usluga će biti potpuno besplatna za sve medicinske radnike, izjavio je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić na konferenciji za medije ispred Kliničkog centra u Beogradu. Nova funkcionalnost aplikacije CarGo „Medical“ svim zdravstvenim radnicima, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i drugim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama omogućiće potpuno besplatno korišćenje CarGo usluge svakoga dana od posla do kuće i obrnuto. Nova funkcionalnost će postati aktivna već danas za Android korisnike, a zbog neophodnih odobrenja u narednim danima i za Ajfon korisnike. Besplatna CarGo usluga moći će da se poruči jednim klikom na „Medical“ opciju u aplikaciji, a prilikom ulaska u automobil potrebno je samo da zdravstveni radnik pokaže svoju identifikaciju. Za korišćenje usluge neophodno je da zdravstveni radnici imaju instaliranu CarGo aplikaciju na svom telefonu.

Generali produžio osiguranje građanima koji ne mogu da se vrate u Srbiju

Kompanija Generali Osiguranje Srbija omogućila je klijentima koji se trenutno nalaze u inostranstvu i ne mogu da se vrate u zemlju, produženje polisa putnog osiguranja. Neophodno je samo pozvati Kontakt centar putem brojeva telefona +381 11 222 0 555 ili 0800 222 555 (besplatan broj za pozive iz Srbije) i obavestiti nas o detaljima polise.

UNIQA putno osiguranje: šta pokriva i kako ga produžiti iz inostranstva?

Putno osiguranje je od velike važnosti za svakog ko boravi u inostranstvu. Ukoliko tokom trajanja pandemije i proglašenog vanrednog stanja boravite u inostranstvu, važno je da znate šta putno osiguranje pokriva u ovakvoj situaciji i kako ga možete produžiti iz inostranstva. Polisa putnog UNIQA osiguranja pokriva bolničko i vanbolničko lečenje naših građana za vreme boravka u inostranstvu nastalo usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja. Standardni paket putnog osiguranja, pokriva troškove lečenja u inostranstvu do iznosa od 30.000 evra. Izuzetak su epidemije i pandemije proglašene na teritoriji na kojoj korisnik osiguranja boravi.  To znači da, ukoliko se tokom boravka u inostranstvu desi iznenadna bolest ili nesrećni slučaj, za aktiviranje putnog osiguranja korisnici su u obavezi da pozovu UNIQA Centar za pomoć (na fiksni broj: +381 11 36 36 955 ili Viber broj: +381 63 36 75 99) koji potom klijenta upućuje u najbližu zdravstvenu ustanovu. Ukoliko se utvrdi da je klijent oboleo od korona virusa, dalji zdravstveni tretman se vrši u skladu sa zdravstvenim protokolom zemlje u kojoj osiguranik boravi.  

Kompanija Henkel donirala 185 tona proizvoda Crvenom krstu

Kompanija Henkel Srbija podržala je akciju pomoći koju su organizovali Privredna komora Srbije i Grad Beograd za 176.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara. Tom prilikom, kompanija je donirala Crvenom krstu više od 185 tona svojih proizvoda, te tako pružila pomoć najstarijim sugrađanima koji su u svojim domovima tokom trajanja karantina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.