Srbija

31.03.2023. 10:38

Saopštenje

Autor: Nova ekonomija

Država osniva Savet za prava deteta, olakšava boravak strancima

Srbija

31.03.2023. 10:38

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici donela Odluku o osnivanju Saveta za prava deteta, kao radnog tela Vlade „od izuzetnog značaja za promovisanje, ostavrivanje i zaštitu prava deteteta“, navodi se u saopštenju. 

Funkcionisanje Saveta za prava deteta obaveza je Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, a ciljevi Saveta biće ostavreni, kako piše u saopštenju, „realizacijom brojnim zadataka i kroz samostalne i multisektorske aktvivnosti“.

Međunarodni ugovori

Na jučerašnjoj sednici doneta je i Odluka o osnivanju Koordinacionog tela za sporazume o uzajamnom podsticaju i zaštiti ulaganja, koje će imati zadatak da razmatra pitanja i usmerava rad državne uprave u vezi sa pripremom, pregovaranjem i zaključivanjem međunarodnih ugovora o zaštiti i podsticaju ulaganja.

TEŠKA VREMENA UTIČU NA DECU, BIZNIS ZAJEDNICA MOŽE DA POMOGNE

Takođe, članovi Vlade usvojili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Predloženim propisima se omogućava da strani državljani, u jedinstvenom postupku, ostvare istovremeno pravo na privremeni boravak i rad u Srbiji, kroz objedinjeni postupak provere i odobrenje privremenor boravka i radne dozvole.

Vlada je takođe donela Zaključak kojim se odobrava realizacija četiri projekta na području Podunavlja za unapređenje turističke infrastrukture.

Decenija inicijative Principi poslovanja i prava deteta

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.