Mali privrednici najavili protest upozorenja u Beogradu

Foto: FoNet/Marija Đoković

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) saopštili su da će 2. decembra organzovati "protest upozorenja male privrede".

U protestu koji će tog datuma početi u 12 časova ispred Ministarstva finansija i Ministarstva privrede učestvovaće predstavnici ugostiteljstva, turizma, frilensera, ivent industrije, muzičara i ostalih privrednika, navodi se u saopštenju.

Podseća se da privrednici Srbije duže vreme "apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i onda kada krize nema".

Organizatori podsećaju da "do danas nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve malih domaćih privrednika", kao i da se u isto vreme promoviše "Bela knjiga" i strane investicije koje se finansiraju njihovim novcem.

Smatraju se i da se "simultano vrši represija nad malim domaćim preduzetnikom".

"ZAŠTITNIK PREDUZETNIKA I PRIVREDNIKA" PREDLOŽIO REŠENJE ZA FRILENSERE

"Došlo je vreme za ujedinjenje male domaće privrede, jer smo mi nosioci ekonomije naše zemlje", navodi se u njihovom saopštenju.

Mali privrednici od države zahtevaju pomoć ugroženim sektorima "koji godinama izdašno finansiraju javni sektor", i, kako se navodi, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove.

Zahtevaju i promenu poreskog sistema, kao i obustavljanje novih parafiskalnih nameta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara