Vesti iz zemlje

12.06.2023. 11:50

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

„Naplata prevoza“ izabrala firmu za informisanje korisnika na stajalištima

Nova ekonomija

JKP „Naplata prevozne usluge Beograd“ izabrala je firmu „Alma quattro“ za informisanje korisnika javnog prevoza na stajalištima.  Kako se vidi na Portalu javnih nabavki, sa tom firmom je zaključen okvirni sporazum čija je procenjena vrednost oko 55 miliona dinara.

Beogradsko preduzeće će konkretne usluge poručivati putem pojedinačnuh ugovora i u skladu sa stvarim potrebama. Usluga se pruža na period do utroška planiranih sredstava, a najduže u periodu od jedne godine od dana potpisivanja ugovora.

Usluge koje će firma „Alma quattro“ da pruža novom beogradskom preduzeću obuhvataju oglašavanje na mreži sitilajta u okviru autobuskih stajališta javnog gradskog prevoza, na samostojećim sitilajtima, kao i na zaštitnim staklenim površinama u okviru stajališta javnog gradskog prevoza u Beogradu.

Cena oglašavanja obuhvata uslugu zakupa, štampe, montaže i održavanja za period od najviše 52 nedelje, piše u tehničkoj specifikaciji.

„Ponuđač je dužan da za potrebe naručioca (JKP „Naplata prevozne usluge Beograd“) organizuje zakup, štampu i montažu reklamnih plakata za sitilajte, kao i samolepljivih folija sa vizuelnim rešenjima za oglašavanje na reklamnim površinama tipa sitilajt koje se nalaze u okviru stajališta javnog gradskog prevoza ili su samostojeći, kao i na zaštitnim staklenim površinama u okviru stajališta javnog gradskog prevoza, sa porukama korisnicima javnog prevoza u Beogradu“, piše u tehničkoj specifikaciji.

U specifikaciji predmeta nabavke se navodi je cilj „informisanja“  da se korisnici upoznaju sa svim promenama u okviru novog sistema naplate prevoza, poveća poverenje građana i poveća prihod od prodaje karata kako bi javni prevoz u Beogradu postao „kvalitetniji i bolji, reprezentativan i prepoznatljiv“.

Grad Beograd je krajem maja i zvanično jednostrano raskinuo ugovor sa kompanijom Kentkart koja je do tada obavljala posao naplate prevoza u beogradskim autobusima.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je nedavno predstavio novi sistem naplate karata. Karte u prevozu u Beogradu će se u buduće kupovati SMS porukom sa posebnim tekstom, koji se šalje na broj 9011, a na određenim lokacijama u Gradu može da se kupi i papirna karta.

Šapić je najavio i da će do kraja juna početi da funkcioniše aplikacija za mobilne telefone putem koje će se i plaćati karta i dobijati informacija o poziciji vozila koje im je potrebno. 

Naplata gradskog prevoza SMS-om: Nisu svima podeljene iste karte

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.