Torta sa odloženim dejstvom
Postoji to neko nepisano pravilo da svečanu tortu treba svečano seći i pojesti je dok je još sveža. Čudno bi bilo ako to, na primer, uradiš sa dve godine zakašnjenja i ne samo što je čudno, već je i opasno, ...
Postoji to neko nepisano pravilo da svečanu tortu treba svečano seći i pojesti je dok je još sveža. Čudno bi bilo ako to, na primer, uradiš sa dve godine zakašnjenja i ne samo što je čudno, već je i opasno, ...
Neki stručnjaci kažu da država nikad nije dobar poslodavac. Ima oko ovog stava sporenja i polemika, ima i drugih škola mišljenja, ali na našim prostorima se, kroz bezbroj primera, definitivno pokazalo da drž...
Iako bi mnogi rekli da danas baš nije kul pripremati nešto što sadrži “rusko” u nazivu, teško da će se iko odreći recimo ruske salate ili ruskih kapa odnosno šubara. O salati sada nećemo, ali o ruskim kapama...
Zamislite jednog dana nekome padne na pamet da uvede porez na slatkiše, i kad kažemo “nekome” mislimo državi. I jeste, reći ćete, mi već plaćamo porez na slatkiše kao i na sve ostalo, ali da ovo bude recimo ...
Sladoled. Poslastica koju svi obožavamo, najviše u vrelim letnjim danima. Može se kupiti, a može se i pripremiti u domaćoj radinosti. Pravi znalci će, naravno, uvek odabrati ovu drugu varijantu, ne samo zato...
Knedle sa šljivama volimo, između ostalog, zato što su sa šljivama. One im daju sočnost i punoću ukusa i sjajno idu uz to testo od krompira u koje su umotane. I zamislite sad, naoštrili ste se da pojedete je...
Da li ponekad imate utisak da vas država tretira kao decu? Kao naivne klince koji ne razumeju baš mnogo toga, koje je lako slagati i držati u zabludi, a još lakše podmititi sitnim nagradama? A deca k’o deca,...
Kolačići sudbine vode poreklo iz Japana, ali su toliko prihvaćeni u Kini da ih mnogi danas vezuju upravo za tu zemlju. U Kini se oni vrlo često služe kao desert u restoranima, a unutar hrskavog keksa od braš...
Lava kejk. Iako možda zvuči zlokobno, mnogi ga vole zato što je ne samo ukusan, već i zabavan. Lava nije nešto što nam prvo padne na pamet kada želimo da se zasladimo, pre bi to bila asocijacija na nešto lju...
Bomba torta je u našim kuhinjama prisutna već decenijama i kažu kulinari da je potrebno malo sastojaka, a od njih se dobije torta koja je prava, pa pogađate - bomba! Nećemo sad ići preterano u sastojke, ali ...
Sećate li se dobrih, starih vremena kada je sutlijaš bio poslastica za “kad nema ništa drugo?” Kako su to dobra, stara vremena, pitate se sad, ako je jedini slatkiš koji smo mogli da pojedemo bio sutlijaš? P...
Reforma torta je klasik među tortama. U našim krajevima je najomiljenija i verovatno najčešće pripremana, mada nemamo istraživanje kojim bismo to potkrepili. Za političare ne znamo da li je vole ili ne, jer ...
Ma koliko ovo zvučalo neobično, politika često pretenduje da bude kao šampita. Po sastojcima jednostavna, po ukusu slatka, a po izgledu čvrsta, stabilna i lepo oblikovana. Problem je, međutim, što dobru šamp...
Sigurno vam se nekad desilo da naručite voćnu salatu, ali da dobijete voćnu salatu koja to baš i nije. Znate ono, konobar dođe da primi narudžbinu, vi zatražite voćnu salatu, on vam već tada kaže da trenutno...
Neke informacije nije dobro znati i to je nešto što se u modernim državama podrazumeva. I dok postoji izvesno opravdanje kada su u pitanju strateška pitanja i informacije koje se tiču bezbeznosti, vlasti čes...
Zamislite da od poslastičara naručite tortu za neki porodični događaj. Kažete mu kakvu tortu želite, on vam pre početka izrade kaže koliko košta, vi to ukalkulišete u kućni budžet, rešili ste jednu bitnu sta...
Oblanda tortu svi vole. Laka je i jeftina za pripremu, svako je sprema onako kako voli, od onoga što ima i postoji puno različitih varijanti. Slično je i sa poslovnim izveštajima pojedinih kompanija u Sr...
U novoj epizodi podkasta "Neću da ćutim" razgovaramo sa Nikolom Ristićem iz organizovane grupe SviĆe o tome ko plasira lažne vesti u vezi sa aktivnostima te grupe, a plasirali su ih, u jednom trenutku, na dn...
Ledene kocke su jedan od najomiljenijih kolača. Nisu komplikovane a ni preterano skupe za pripremu, potrebno je jedino malo više vremena, ali kada ih jednom spremite i lepo složite na tanjir, posao je završe...
U ovaj popularni kolač uobičajeno ide 300 grama keksa, 5 kašika mleka, 180 grama maslaca, dva želatina, 1 Ela sir, 1 krem fiks, 1 vanilin šećer, 150 ml vode, 500 ml biljne pavlake, 220 grama šećera u prahu, ...
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rs Inforamcije koje imaju dodatnu vrednost
POGLEDAJ SVE