Salčići, novi bitkoini
Neke generacije, kojima pripada i autor ovog teksta, kada se prisete davnih zima, prisete se i jednog slatkiša koji je u zimskom periodu bio nezaobilazan u većini domova. Praznici, kojima je zimski period kr...
Neke generacije, kojima pripada i autor ovog teksta, kada se prisete davnih zima, prisete se i jednog slatkiša koji je u zimskom periodu bio nezaobilazan u većini domova. Praznici, kojima je zimski period kr...
Sezona slava je tu, a bilo da je u pitanju posna ili mrsna slava, slavski kolači su nezaobilazna stavka na trpezi. Poznati još i kao sitni kolači, kod njih je uvek bitno da budu što raznovrsniji i da ih ima ...
Sigurno ste bar jednom u životu gledali na internetu neki video snimak u kojem neko nekome, najčešće u svrhu takozvanog prenka odnosno šale, zabije glavu u tortu. Ne tortu u glavu, već baš tako, glavu u tort...
Manje je bolje, kaže stara izreka. Ne važi to uvek, ali ponekad jednostavnost jeste u korenu uspeha i kvaliteta. Torta od šargarepe jedan je od takvih primera. Jednostavna do maksimuma i isto toliko ukusna. ...
Makaronsi su mnogima omiljeni kolači i razloga za to je dosta, a jedan od najvažnijih je to što ovi kolačići postoje u obilju varijacija kako po boji, tako i po ukusu. Zbog različitih i živopisnih boja naroč...
Iako to nije slučaj, Šeherezada torta bi mogla da bude naša nacionalna torta, s obzirom na količinu priča i bajki koje svakodnevno slušamo. Ova torta nosi ime po glavnoj junakinji uvodne priče u bajkama iz “...
Njeno veličanstvo krofna. Da, bićemu subjektivni ovde. Bilo da su u pitanju obične domaće, one rumene, vazdušaste i posute prah-šećerom ili napunjene marlemadom ili pričamo o onim kupovnim, neko bi rekao i h...
Odgovor na ova i mnoga druga pitanja dajemo na trećoj konferenciji Nove ekonomije “Inovativne strategije u medijima” koja će biti održana 15. novembra u hotelu Mona plaza u Beogradu od 10 sati. Da li se ...
Zašto se lenja pita zove baš tako? Neki tvrde da je naziv potekao od testa koje sporo narasta, a neki opet kažu da je razlog to što se za nju ne koriste kore, pa je i neka lenja domaćica, pre 50-ak godina ka...
Većina nas ne ispuni baš svako obećanje koje da. I to je u redu jer mi, obični ljudi, retko kada obećavamo stvari za koje unapred znamo da ih nećemo ili ne možemo ispuniti. A kada ih ne ispunimo, obično ih n...
Postoji to neko nepisano pravilo da svečanu tortu treba svečano seći i pojesti je dok je još sveža. Čudno bi bilo ako to, na primer, uradiš sa dve godine zakašnjenja i ne samo što je čudno, već je i opasno, ...
Neki stručnjaci kažu da država nikad nije dobar poslodavac. Ima oko ovog stava sporenja i polemika, ima i drugih škola mišljenja, ali na našim prostorima se, kroz bezbroj primera, definitivno pokazalo da drž...
Iako bi mnogi rekli da danas baš nije kul pripremati nešto što sadrži “rusko” u nazivu, teško da će se iko odreći recimo ruske salate ili ruskih kapa odnosno šubara. O salati sada nećemo, ali o ruskim kapama...
Zamislite jednog dana nekome padne na pamet da uvede porez na slatkiše, i kad kažemo “nekome” mislimo državi. I jeste, reći ćete, mi već plaćamo porez na slatkiše kao i na sve ostalo, ali da ovo bude recimo ...
Sladoled. Poslastica koju svi obožavamo, najviše u vrelim letnjim danima. Može se kupiti, a može se i pripremiti u domaćoj radinosti. Pravi znalci će, naravno, uvek odabrati ovu drugu varijantu, ne samo zato...
Knedle sa šljivama volimo, između ostalog, zato što su sa šljivama. One im daju sočnost i punoću ukusa i sjajno idu uz to testo od krompira u koje su umotane. I zamislite sad, naoštrili ste se da pojedete je...
Da li ponekad imate utisak da vas država tretira kao decu? Kao naivne klince koji ne razumeju baš mnogo toga, koje je lako slagati i držati u zabludi, a još lakše podmititi sitnim nagradama? A deca k’o deca,...
Kolačići sudbine vode poreklo iz Japana, ali su toliko prihvaćeni u Kini da ih mnogi danas vezuju upravo za tu zemlju. U Kini se oni vrlo često služe kao desert u restoranima, a unutar hrskavog keksa od braš...
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rs Inforamcije koje imaju dodatnu vrednost
POGLEDAJ SVE