Ko je ko

26.06.2024. 10:53

Nova Communications

Autor: Nova ekonomija

Moć je uvek u nama samima

Jasmina Stojanov, direktorka i vlasnica agencije Nova communications

Foto: Nova Communications

Ko je ko

26.06.2024. 10:53

U svetu u kojem tradicionalno dominiraju muški lideri, naša marketing agencija je ponosna što predstavlja izuzetak. Sa većinom ženskih lidera u našim upravljačkim strukturama, mi smo inspiracija za osnaživanje žena da preuzmu svoje mesto u poslovnom svetu.

U našoj agenciji, šest izvanrednih dama – Nataša, Biljana, Jasna, Ivana, Dragana, predvođene generalnom direktorkom Jasminom – ne samo da oblikuju strategiju i donose ključne odluke, već i postavljaju standarde za poslovni uspeh. Naša prisutnost ne samo da donosi raznolikost u odlukama, već pokazuje i moć i efikasnost ženskog liderstva.

Kroz rad, nas šest žena udružile smo različite generacije, karaktere, strukture, energije, posebnosti i pokazale da smo sposobne da se nosimo sa izazovima svakodnevnog poslovanja, da inoviramo i pronalazimo nove pristupe, te da gradimo inspirativnu radnu atmosferu koja podstiče kreativnost i timski rad.

Naš uspeh nije samo rezultat izuzetne stručnosti i predanosti, već i posledica kulture podrške i jednakih mogućnosti, koju smo uspostavili u našoj agenciji. Učimo jedne od drugih, delimo znanje i iskustva, i podstičemo jedna drugu da rastemo i razvijamo se kao lideri.

Žene često donose drugačiji pogled na probleme i izazove sa kojima se firma suočava. Njihova jedinstvena perspektiva može doprineti stvaranju inovativnih rešenja i strategija koje muškarci možda ne bi mogli da prepoznaju. Ova raznolikost u razmišljanju može biti ključna za rešavanje složenih problema i ostvarivanje konkurentske prednosti na tržištu.

Pored toga, žene na upravljačkim pozicijama često pokazuju veću empatiju i sposobnost za timski rad. One su često sklonije slušanju i uvažavanju mišljenja drugih članova tima, što doprinosi stvaranju pozitivne radne atmosfere i povećava motivaciju i angažovanost zaposlenih.

Vešte smo u balansiranju različitih obaveza i prioriteta, što nas čini efikasnijim liderkama u dinamičnom poslovnom okruženju. Sposobnost žena da ostanu smirene i fokusirane u stresnim situacijama može biti od ključnog značaja za uspeh firme u turbulentnim vremenima.

Gledajući unazad na svoj put do trenutne pozicije, vidimo prepreke koje smo prevazišle, izazove koje smo savladale i uspehe koje smo postigle. Uspeh je rezultat rada i talenta, a ne samo rezultat pola kojem pripadamo.

Uprkos stereotipu, žene mogu biti poslovne saradnice i prijateljice. Generalna direktorka Jasmina Stojanov i njena zamenica Nataša Vujović to dokazuju.

Tradicionalno, često se predstavlja da su žene sklone rivalstvu i intrigi u poslovnom okruženju, međutim, istina je daleko od toga. Zašto su žene tako dobre u uspostavljanju prijateljstava na poslu? Mi smo često veoma empatične i sposobne da razumemo potrebe, želje i osećaje svojih koleginica. Ova sposobnost empatije omogućava nam da stvorimo dublje veze zasnovane na poverenju i podršci.

Drugo, delimo slične izazove i iskustva u poslovnom svetu, to nas povezuje na emocionalnom nivou. Borba za ravnotežu između posla i privatnog života, suočavanje sa seksizmom ili diskriminacijom na radnom mestu, ili jednostavno pritisak da se dokažu u muškom dominantnom okruženju, sve su to situacije koje povezuju žene i stvaraju osnovu za dublje prijateljstvo.

Žensko liderstvo nije samo poželjno, već i neophodno za uspešno poslovanje. Ujedno smo modeli za mlade žene koje tek ulaze u poslovni svet, pokazujući im da su mogućnosti za uspeh neograničene i da je njihov glas važan i potreban. Kroz naš primer, šaljemo snažnu poruku o važnosti ambicije, samopouzdanja i upornosti.

Dokle god bude podržavala žene na putu ka uspehu i omogućavala im da zauzmu svoje zasluženo mesto u upravljanju, naša agencija ce nastaviti da bude lider u promovisanju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena u poslovnom svetu. Naš uspeh deo je veće priče o promeni kulture i normi koje su dugo vladale u poslovnom svetu i o stvaranju bolje i pravednije budućnosti za sve žene koje teže da ostvare svoje potencijale.

 

“Ko je ko – Uspešne poslovne žene”

PREUZMITE VAŠ BESPLATNI PRIMERAK OVDE

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.