Ko je ko

27.06.2024. 12:15

SITE doo

Autor: Nova ekonomija

Žene u poslu bezbednosti

Foto: SITE doo

Ko je ko

27.06.2024. 12:15

Kompanija SITE d.o.o. se bavi pružanjem usluga iz oblasti zaštite i bezbednosti. Sa preko 10 godina iskustva, kompanija se specijalizovala za zaštitu od požara, tehničku zaštitu i upravljanje rizicima od nastanka vanrednih situacija, sa stotine uspešno realizovanih projekata. Zapošljava trideset stručnjaka iz oblasti bezbednosti, uglavnom inženjera sa posebnim ovlašćenjima i licencama, a više od polovine zaposlenih su žene

Jovana Đoković: SITE d.o.o. pouzdan partner za bezbednost

Osnivač i direktor Jovana Đoković, po struci master inženjer arhitekture, ističe da je biznis kojim se bave izuzetno odgovoran i nekarakterističan za žene, uspešno sa svojim timom parirajući muškarcima na ovom polju. Jovana je dobitnica priznanja „Žene u biznisu“, koje je dodeljeno u kategoriji žena preduzetnica za izuzetne poslovne rezultate u 2023. godini.

Bezbednost je esencijalna ljudska potreba, pa iz tog ugla je i korporativna bezbednost, koja je naš osnovni zadatak, prioritet svake ozbiljne organizacije. Ja volim da kažem da se mi bavimo obezbeđivanjem tuđih biznisa. To činimo stvaranjem bezbednog okruženja i uslova rada kroz usklađivanje poslovanja sa zakonskom regulativom i tehničkom prevencijom vanrednih događaja i situacija.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom, naš biznis smo koncipirali na osnovu potreba korisnika da na jednom mestu objedine korišćenje svih vrsta usluga iz domena zaštite od požara, tehničke zaštite i vanrednih situacija. Korisnicima svojih usluga SITE d.o.o. je omogućio da u njihovim organizacijama uspostave pouzdan sistem bezbednosti i da se usklade sa zahtevima  zakonske regulative.

Kompanija poseduje sva ovlašćenja i licence za obavljanje ove vrste delatnosti, a zaposleni u kompaniji su specijalizovani i licencirani u svim domenima poslovanja.

Posebnu pažnju posvećujemo stalnom usavršavanju i edukaciji kadrova, što smatramo preduslovom svake dobre kompanije. Biznis koji se temelji na znanju je predodređen na uspeh sa jedne strane, a sa druge strane značajnu ulogu u tome ima i zadovoljstvo zaposlenih u kompaniji. Stoga se trudimo da pružimo sveukupno dobre uslove rada jer smatramo da su zaposleni „ogledalo firme“, kada su oni zadovoljni kompanija ide napred. U usavršavanju smo otišli i dalje formirajući sopstveni Edukativni centar i time šireći kvalitetna znanja i van naše kompanije!

Struktura zaposlenih u SITE d.o.o. je takva da žene brojčano, a reklo bi se i hijerarhijski, prednjače. Ovo ne znači da smo diskriminisale muškarce, naprotiv  značajan deo posla u organizaciji nosi i muški deo tima i ovo se prvenstveno odnosi na poslove koji su predodređeni za muškarce, kao što su poslovi sa povećanim rizikom, rad na visini i specifične montaže i instalacija opreme… Timskim radom uspevamo da prevaziđemo sve izazove i uspešno realizujemo poslove.

Iskustvo je pokazalo da žene generalno imaju teži put pozicioniranja u biznisu, ovaj put je prepleten usponima i padovima, usklađivanjem porodičnih i poslovnih obaveza, potrebom za dodatnim dokazivanjem, manjkom poverenja od strane potencijalnih partnera u biznisu, međutim žene kada jednom prođu taj put i kada steknu neku poziciju na bazi svog znanja i iskustva, bivaju istrajnije, pedantnije i duže ostaju na rukovodećim funkcijama.

Ono što je najznačajnije i što dolazi kao posledica predanog i posvećenog timskog rada su uspešno realizovani projekti. Poverenje koje nam daju partneri je svojevrstan izazov i vetar u leđa da idemo napred, borimo se za nove poslove i otvaramo nove horizonte. Gotovo da nema značajnijeg projekta u državi u kom nismo direktno ili kao podizvođači učestvovali. Uvid u kompleksnost naše misije najbolje pokazuje i naša  prezentacija na internet stranici.

Ivana Knežević: Transparentna cenovna politika

Ekonomista po struci, u kompaniji SITE d.o.o. zaposlena na poziciji rukovodilac Finansijskog sektora. Više od 10 godina je u poslu upravljanja finansijama.

U svom timu imam još dve žene, Slavicu Đokić i Biljanu Mitić. Zajedno radimo na kreativnom prevazilaženju svih prepreka sa kojima se svakodnevno susrećemo, pri čemu konstantno radimo na unapređenju samog poslovanja, kao i na ličnom usavršavanju.

Znanje i veštine koje sam stekla radeći na ovoj poziciji prenela sam i na svoj privatni život, jer složićete se, mnogo je važno znati kako upravljati novcem i resursima, te pored izrade Bussines plana koji je, reklo bi se, najvažniji dokument svake kompanije, sada imam i svoj lični plan.

Poseban izazov u turbulentnom ekonomskom okruženju su mi troškovi i optimizacija istih. Ovo se ne odnosi samo na interne troškove u okviru naše kompanije, već naprotiv, konstantno radimo na razvijanju modela optimizacije troškova naših klijenata. Poseban akcenat stavila bih na prikrivene troškove sa kojima se kompanije svakodnevno susreću, a po mom mišljenju istim se nedovoljno bave. Mi se trudimo da vodimo transparentno poslovanje i da pravovremeno informišemo klijente o cenovnoj politici i eventualnim promenama.

Iako nekada vrlo stresan posao zbog velike odgovornosti ili pak nastojanja da se opravda poverenje koje ste dobili radeći na toj poziciji, rad u finansijama je i kreativan, sa vidljivim rezultatima, koji vam daje podsticaj da iznova i iznova dostižete bolje rezultate.

Natalija Panić:  Karijera i porodica

Master menadžer bezbednosti, rukovodilac Službe za normativnu podršku i konsalting. U ovom poslu je skoro 10 godina.

Rad na planovima zaštite od požara, procenama rizika od katastrofa, planovima zaštite i spasavanja, kao i procenama u zaštiti lica, imovine i poslovanja podrazumeva veliku odgovornost jer se kroz dokumente propisuju konkretne mere, delovanja i aktivnosti, kako do vanrednih događaja i situacija ne bi došlo. Cilj je da se u slučajevima nastupanja vanrednih događaja obezbedi blagovremena i pravilna reakcija usmerena na zaštitu zdravlja, ljudskih života, imovine i životne sredine. Direktan uticaj na društvo vršimo pre svega prevencijom kroz širenje svesti i znanja na nivou pojedinaca, društvenih grupa,  kao i društva u celini.

SITE d.o.o. je kompanija koja apsolutno prepoznaje potrebe svojih zaposlenih, naročito žena,  kojima je vrlo često teško uskladiti poslovne obaveze sa porodičnim obavezama, privatnim životom i odgajanjem dece. Fleksibilno radno vreme, rad od kuće, podrška tokom čestih odsustvovanja i razumevanje od strane svih kolega neke su od prednosti koje su meni pomogle da, nakon povratka na posao sa porodiljskog odsustva, ponovo steknem samopouzdanje, vratim se poslovnim aktivnostima i projektima i shvatim da je moguće napraviti balans u karijeri i porodici.

Ženi u tom specifičnom periodu života treba dati punu podršku, mogućnosti za razvoj karijere koje je imala i ranije, prostor da ponovo izgradi svoj poslovni integritet. U takvom zdravom i solidarnom poslovnom okruženju, uz podsticaj i usmerenost ka stručnim usavršavanjima, edukacijama, sticanju  licenci  i dodatnom obrazovanju u oblastima kojima se bavite, nadahnuti ste da date svoj maksimum u  poslu koji radite i koji vam daje mogućnosti za lični rast.

Jovana Rajlić: Znanje pre svega

Master menadžer za terorizam, organizovani kriminal i bezbednost i master inženjer zaštite životne sredine. Poslovima korporativne bezbednosti se bavi od 2016. godine, a u SITE d.o.o. je na poziciji eksperta za normativnu podršku i bezbednosni konsalting.

Bavim se izradom dokumentacije iz sfere bezbednosti i bezbednosnim savetovanjem klijenata. Poslu uvek pristupam sa velikom odgovornošću, jer sam jedan od kreatora bezbednosnih politika, koje predstavljaju deo glavne strategije poslovanja klijenata, a koja počiva na činjenici da rano uočavanje anomalija i brz odgovor čuvaju vitalne vrednosti njihovih organizacija.

U našem sektoru aktivno pratimo zakonske izmene, kao i nove standarde i trendove iz oblasti bezbednosti i zaštite, o čemu redovno informišemo naše klijente, kako bi njihovo poslovanje bilo usaglašeno sa svim pozitivnim propisima. Svojim delovanjem nastojimo da pripremimo klijente za operativno, taktičko i strategijsko delovanje u svim vidovima ugrožavanja bezbednosti koji mogu da nastanu na njihovim lokacijama.

Svako ko se bavi bezbednošću, mora biti svestan da je reč o dinamičnoj pojavi. Kako se razvijaju nauka i tehnologija i dolazi do prosperiteta društva, tako se razvija i marginalni deo društva koji pretenduje da to naruši, zbog toga moramo neprestano da učimo, pratimo trendove i iz dana u dan budemo sve bolji i sve to na prvom mestu zbog naših klijenata.

SITE d.o.o. daje takvo radno okruženje da podstiče taj stalan napredak i edukacije svojih zaposlenih, uz timski rad, podršku i razumevanje.

Senka Zejnić: Digitalizacija kao imperativ

Rukovodilac komercijalnog sektora. Ističe da se u sektoru bezbednosti našla sasvim slučajno, ali kako se pokazalo da ova oblast predstavlja svojevrstan izazov, gde svaki projekat donosi novo iskustvo, u njemu ostaje već 15 godina.

SITE d.o.o. je kompanija koja je posvećena stalnom usavršavanju kadrova i stalnom poboljšanju servisa i usluga. Trudimo se da pratimo savremene tehnologije i da koristimo digitalne alate pomoću kojih ostvarujemo kvalitetnije usluge našim klijentima. Ono što bih posebno istakla, a što nas izdvaja u odnosu na druge, jeste korisnički online servis koji klijentima omogućava da status posla provere u realnom vremenu – online putem našeg portala, preuzmu svoju dokumentaciju u elektronskom obliku i potraže podršku direktno na portalu, bez bespotrebnih poziva i mejlova. Pored toga, posebno smo ponosni na naš Edukativni centar koji vrši posebne obuke iz oblasti zaštite od požara, bezbednosti i zdravlja na radu i vanrednih situacija, koji takođe funkcioniše online i pruža mogućnost učenja na daljinu bez bilo kakvog ograničenja u pogledu vremena i mesta pristupa portalu. Trenutno radimo i na razvijanju programa Loyalty club-a za naše najvernije Partnere, koji će takođe da donese pregršt novih mogućnosti i pogodnosti.

U našem poslu osnovni zadatak je preventivno delovanje, zašto ja volim često da ponovim, na pregovorima za posao, da je prevencija najjeftinija. Prevencija je u suštini investicija u budućnost. Bez obzira na to da li je klijent za koga radite preduzetnička radnja ili velika korporacija, pristup je uvek isti, ono na čemu insistiram je građenje odnosa poverenja i međusobnog poštovanja, kada se tako postave stvari realizacija ide glatko.

 

“Ko je ko – Uspešne poslovne žene”

PREUZMITE VAŠ BESPLATNI PRIMERAK OVDE

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.