2020

21.04.2020. 23:37

BIG

Autor: Nova Ekonomija

Solidarnost kompanija u 5.nedelji pandemije

Pixabay

2020

21.04.2020. 23:37

Odlaganje plaćanja premije za starije od 65 godina i obolele od Covida-19

Milenijum osiguranje  nastavlja sa odgovornim poslovanjem i tokom nastale situacije izazvane pandemijom virusa COVID – 19,  posebno brinući o najosetljivijim kategorijama stanovništva. Svim korisnicima osiguranja starijim od 65 godina omogućeno je odlaganje plaćanja premije osiguranja za vreme trajanja vanrednog stanja. Odloženo plaćanje premija osiguranja biće omogućeno bez kamate i uz odgovarajuće raspoređivanje duga po isteku tog perioda. Odlaganje plaćanja premije osiguranja tokom vanrednog stanja odnosiće se i na sve korisnike osiguranja koji su usled infekcije korona virusom bili upućeni na bolničko lečenje. Da bi ostvarili navedeno pravo, potrebno je da se jave Milenijum osiguranju nakon lečenja uz dostavljanje odgovarajućeg dokumenta o lečenju od korona virusa. Navedena pogodnost se odnosi na polise dobrovoljnog osiguranja. Kao i do sada i u narednom periodu bićemo na raspolaganju za sva pitanja klijenata putem Call centra, koji je dostupan svakog radnog dana od 8 do 16h na broj telefona: 011/7152-300 ili putem mejla: office@milenijum-osiguranje.rs

Hemofarm fondacija donirala 5 miliona dinara Vršcu i Šapcu

Donacijom u vrednosti od pet miliona dinara, Hemofarm fondacija finansijski je pomogla Vršac i Šabac, gradove u kojima se nalaze proizvodni pogoni istoimene kompanije, u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19. Novčana podrška gradu Vršcu u iznosu od tri miliona dinara namenjena je u svrhu pomoći osobama  starijim od 65 godina, čija primanja iznose do 30.000 dinara. Ova sredstva iskorišćena su za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za više od 6.000 socijalno ugroženih stanovnika tog grada. Šapcu je  za borbu protiv širenja korona virusa među građanima upućena pomoć u vrednosti od dva miliona dinara. Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa. Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su vrednu pomoć za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, države u kojima se nalaze proizvodni pogoni ove kompanije. Reč je o donaciji 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara (skoro 400.000 evra).

Visa i Raiffeisen organizuju konkurs za podršku malim i srednjim preduzećima

Visa i Raiffeisen banka organizuju konkurs na kom će 50 malih i srednjih preduzeća u Srbiji moći da dobiju besplatnu izradu takvog onlajn servisa, uz besplatno jednogodišnje održavanje stranice, kao i brojne druge pogodnosti, navodi se u saopštenju. Dve finansijske institucije navode da konkurs traje do 21. juna, a da na njega mogu da se prijave pravna lica sa sedištem u Srbiji kojima je je internet prodavnica neophodna za dalji razvoj. Pored toga, biće obezbeđene usluge profesionalnog fotografa i obrade fotografija proizvoda, uputstva i obuke za korišćenje same platforme za prodaju, obezbeđivanje i podešavanje SSL sertifikata, odnosno protokola za sigurnu razmenu podataka na sajtu i online prodaju, kao i SEO optimizacija sadržaja (prilagođavanje sadržaja za bolje pozicioniranje sajta na online pretrazi). Svake sedmice stručna komisija će birati po pet preduzeća koja na najbolji način zadovoljavaju kriterijum kvaliteta dostavljenog poslovnog plana, i koja će dobijati pakete podrške. 

Ikea Srbija zaposlenima koji su sprečeni da rade isplatiće 90% zarade

IKEA Srbija danas je najavila da će dopuniti državne subvencije za svoje kolege koje su trenutno sprečene da obavljaju svoj posao, tako da će oni koji su pogođeni privremenim zatvaranjem beogradske robne kuće dobijati 90% svog prihoda. Švedska kompanija se takođe obavezala da će ovu dodatnu finansijsku podršku pružati sve dok mere Vlade Srbije budu na snaži. Za zaposlene koji obezbeđuju da IKEA proizvodi za opremanje doma budu dostupni putem onlajnprodaje za kupce širom zemlje, uz pomoć beskontaktne isporuke na kućnu adresu i usluge Click & Collect, kompanija će osigurati 100% zarade, kao i u regularnim okolnostima. IKEA je preduzela sve neophodne mere da ove kolege rade u okruženju organizovanom u skladu sa najvišim merama bezbednosti, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštovanje preporuka za socijalno distanciranje. „Od početka pandemije COVID-19, mi u IKEA Srbija dali smo sve od sebe da odgovorimo na potrebe mnogih ljudi. Iako je naše poslovanje snažno pogođeno trenutnom situacijom, želeli smo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili egzistenciju naših kolega, istovremeno održavajući kontinuitet poslovanja u ovom vanrednom periodu. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i, kao što je to slučaj danas, omogućimo da većina njih radi puno radno vreme i prima punu platu“, kaže Strahinja Urošević, direktor robne kuće IKEA Beograd. Švedska kompanija uložila je i dodatni napor za pomoć́ u vanrednim situacijama, izdvojivši 20 miliona dinara donacija u robi za zdravstveni sistem i podršku zajednici u Srbiji.

Porše dao pet vozila za prevoz zdravstvenih radnika

Porsche Financijska Grupacija u borbi protiv pandemije koronavirusa daje na korišćenje 5 putničkih vozila za potrebe prevoza materijala i zdravstvenih radnika Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i  Instituta zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”. Usled zdravstvene situacije izazvane pojavom virusa COVID-19, Porsche Finansijska Grupacija u Srbiji odlučila da ustupi pet puntničkih vozila na korišćenje zdravstvenim institucijama čije su aktivnosti usmerene na sprečavanje širenja i ublažavanje posledica koronavirusa. Želimo da pružimo podršku i pomoć našem zdravstvenom sistemu i doprinesemo lakšoj i sigurnijoj mobilnosti materijala i zdravstvenih radnika. U tom cilju, tokom trajanja vanrednog stanja, dali smo na korišćenje tri vozila Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd i  dva vozila Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”.  

Univerexport neće koristiti pomoć države

Grupa Univerexport  donela je odluku da ne koristi mogućnost propisanih mera pomoći Vlade Republike Srbije, u iznosu od preko 2 miliona evra, kako bi i na ovaj način pokazala solidarnost i društvenu odgovornost prema zajednici i svim onim preduzećima kojima je ova pomoć potrebnija, saopštila je ova kompanija. Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da situacija sa COVID-om 19 nije negativno uticala na poslovanje Grupe Univerexport. Kako se navodi, Grupa Univerexport je isplatila u celosti plate svojim zaposlenima, a društvenoj zajednici je upućena donacija od preko 4 miliona dinara u hrani. U sastavu grupe posluju Univerexport, Trgopromet i Bačka AD. 

Carlsberg Srbija donirao 5 miliona dinara zdravstvu

Kompanija Carlsberg Srbija donirala je pet miliona dinara nekim od vodećih zdravstvenih institucija u Srbiji kako bi pomogla suzbijanje epidemije izazvane virusom Covid-19. Novčana sredstva u vrednosti od po 2,5 miliona dinara donirana su Kliničko bolničkim centrima „Zvezdara“ i „Zemun“ i biće utrošena za nabavku neophodne medicinske opreme. „Situacija u kojoj se nalazimo predstavlja veliki izazov za celo društvo i zato je važno da svi zajedno budemo solidarni i učinimo koliko smo u mogućnosti da izađemo iz nje jači. Radujemo se danima kada ćemo ponovo moći da se družimo, ali sada je vreme da ostanemo kod kuće i time sačuvamo sebe i druge. “, istakli su u kompaniji Carlsberg Srbija. Da podsetimo, sredinom marta Carlsberg Fondacije izdvojile su više od 13,8 miliona dolara kako bi pomogle borbu protiv globalne pandemije. U cilju jačanja zdravstvenih kapaciteta na lokalnom nivou, kompanija Carlsberg Srbija nedavno je donirala maske i dezinfekciona sredstva Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, na čijoj teritoriji je smeštena pivara. Od pojave epidemije u našoj zemlji, Carlsberg Srbija je usvojila niz strogih mera postupanja u pogledu zaštite zdravlja zaposlenih i njihove bezbednosti na radu. Kompanija je svojim zaposlenima obezbedila uslove za rad od kuće, za sve pozicije gde je to moguće, dok je od sredine aprila, u piku epidemije, većinski deo proizvodnih operacija u pivari u Čelarevu privremeno obustavljen. Za zaposlene čiji je dolazak neophodan zbog održavanja minimalnog procesa rada, preduzete su sve mere zaštite poput obaveznog nošenja zaštitne opreme, merenja temperature i redovne dezinfekcije svih radnih površina i prostorija.

Aksa donirala porodilištima i ustanovama za decu proizvode vrednosti 4,8 miliona dinara

U susret uskršnjim praznicima, kompanija Aksa donirala je Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbija i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Narodni front u Beogradu, kao i ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i sa smetnjama u razvoju širom Srbije proizvode u vrednosti 4,8 miliona dinara. Klinikama za ginekologiju i akušerstvo, kao pomoć u borbi sa epidemijom virusa COVID-19, donirani su proizvodi u vrednosti od 2,6 miliona dinara. Donirani su proizvodi za mame i bebe za kojima se u ovim ustanovama javila najveća potreba, a to su pelene, vlažne maramice, posteljine, tetra pelene, benkice, bezkontaktni toplomeri i drugo. Drugi deo donacije u igračkama namenjen je ustanovama za decu bez roditeljskog staranja, kao i za decu sa smetnjama u razvoju u 11 gradova Srbije u vrednosti od 2,2 miliona dinara. Igačke će pre praznika biti isporučene sledećim ustanovama: Dom za decu „Kolevka“ Subotica, ,,Zračak“ iz Čačka, Kragujevac prihvatilište za decu i mlade, Dnevni centar „Alternativa“, za decu i mlade sa invaliditetom.

Kompanije i civilni sektor udruženim snagama u borbi protiv pandemije

Prema podacima Catalyst Balkans, u Srbiji je do sada donirano više od 6,7 miliona evra u borbi protiv korona virusa. Među prvim redovima boraca iz civilnog sektora nalaze se i Fond B92 i Srpski filantropski forum sa svojim članicama, koji redovno izveštavaju javnost o svojim aktivnostima i ostvarenim rezultatima. Članica Srpskog filantropskog foruma Hemofarm Stada, izdvojila je 387.000 evra za nabavku 150 monitora za praćenje vitalnih funkcija, od kojih će 110 otići u zdravstvene ustanove u Srbiji, 30 u Bosni i Hercegovini i 10 u Crnoj Gori. Pored ovoga, donacijom u iznosu od pet miliona dinara, Hemofarm fondacija finansijski je pomogla Vršac i Šabac, gradove u kojima se nalaze proizvodni pogoni istoimene kompanije. Novčana podrška gradu Vršcu u iznosu od tri miliona dinara namenjena je u svrhu pomoći osobama starijim od 65 godina, čija primanja iznose do 30.000 dinara. Ova sredstva iskorišćena su za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za više od 6.000 socijalno ugroženih stanovnika tog grada. Šapcu je za borbu protiv širenja korona virusa među građanima upućena pomoć u vrednosti od dva miliona dinara. Još jedna članica Srpskog filantropskog foruma, Delhaize obezbedila je 6.000.000 dinara za nabavku neophodne medicinske opreme zdravstvenom sistemu Srbije. Delta Holding nastavlja sa podrškom zdravstvu u vreme epidemije i sa tim ciljem KBC „Dr Dragiša Mišović“ – Dedinje, ova kompanija donirala je dezinfekcioni tunel. Dezinfekcioni tunel funkcioniše po principu raspršivanja dezinfekcione tečnosti u vidu kapljica koje za vremenski interval od pet sekundi kompletno pokrivaju telo odrasle osobe. Ovaj uređaj napravila je efikasno i u kratkom roku jedna domaća kompanija, a korišćenjem istog se dodatno podiže nivo bezbednosti i sprečava širenje zaraze. Kompanija SGS Beograd, u saradnji sa Fondom B92, trenutno je u procesu nabavke UV lampe u vrednosti od 2.000 evra koja će biti isporučena Klinici za pulmologiju KC Srbije. Vetroelektrane Balkana d.o.o. će Gradskoj organizaciji gluvih Beograd donirati dva tablet računara u ukupnoj vrednosti od 70.000 dinara. Ovu donaciju koristiće znakovni tumači, kako bi se osiguralo da svaki pacijent koji ima oštećenje sluha, a bude smešten u privremene kovid bolnice dobije uslugu prevoda prilikom susreta sa medicinskim osobljem. Odeljenju pedijatrije  KBC Zvezdara Mc Donald’s isporučuje Happy Meal obroke za najmlađe tri puta nedeljno. Pored ovoga Mc Donald’s je izdvojio 200.000 dinara za nabavku infuzione pumpe i zaštitnih mantila za zdravstvene radnike. Kompanija INPHARM donirala je medicinskom osoblju KBC “Dr Dragiša Mišović” neophodne količine alfa-lipoinske kiseline, koja se pokazala kao snažan antioksidans za podizanje imuniteta. Predsednik UO Fonda B92 i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić izjavio je da su tokom ove nedelje Opštoj bolnici u Senti isporučena dva pacijent monitora i spirometar, koji su pored pet pulsnih oksimetara, deo donacije namenjene ovoj ustanovi od strane kompanije Japan Tobacco International, čija je vrednost 1.062.090 dinara. Danas je isporučen i jedan pacijent monitor za KBC „Dr Dragiša Mišović“, vrednosti 318.600 dinara a koji je nabavljen od donacije kompanije anonimnog donatora. Svi zainteresovani donatori koji su u mogućnosti da pomognu u borbi protiv korona virusa mogu se obratiti putem mejl adrese fond@fondb92.org i office@filantropskiforum.com, kao i na telefon +381 60 40 50 492.

MK Grupa neće koristiti pomoć države

Kompanija MK Group je zajedno sa svojim kompanijama članicama donela odluku da ne koristi pomoć države iz programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa Covid19,  saopštila je grupa. Na ovaj način će budžet Republike Srbije imati na raspolaganju dodatnih 5 miliona evra, navodi se u saopštenju. „Ovim želimo da izrazimo solidarnost i pružimo podršku bržem oporavku naše privrede. Takođe se nadamo da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način. Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora  za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom“, navodi se u saopštenju. Podseća se da je kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije, MK Group  aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19.

Medigrupa državi stavila na raspolaganje svoje kapacitete

Privatna zdravstvena ustanova Medigrup je svoje kapacitete stavila na raspolaganje državi, piše portal javnog servisa. Marija Rabrenović, izvršna direktorka „Medigrupa“ izjavila je za RTS da je taj zdravstveni sistem zaključkom Vlade od 24. marta uključen u aktivnu borbu protiv Kovida-19. Prema njenim rečima, neki od lekara iz tog sistema rade u javnim zdravstvenim ustanovama. „Omogućili smo besplatan transport pacijenata, stavili naša vozila na raspolaganje, omogućili besplatno onlajn psihološko savetovalište“, ukazuje Rabrenovićeva. Dodaje da je „Medigrup“ Niš PCR mašinu za obradu testova, kapaciteta 500 u dve smene, preneo i stavio na raspolaganje u javnu laboratoriju kako bi se u Nišu povećao obim testiranja.

Lesaffre donirao 1,5 tona kvasca

Kompanija Lesaffre Srbija donirala je gradu Kruševcu u saradnji sa Vladom Republike Srbije 1.5 tona svežeg pekarskog kvasca kako bi pružila podršku naporima čitavog društva u borbi protiv širenja korona virusa. Prema rečima Miodraga Jelića, generalnog direktora kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku radi se o 35.000 kockica kvasca, koji je namenjen našim starijim sugrađanima. „Ovo praznično vreme, koje nam dolazi tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa, postavlja pred nas svojevrsnu obavezu da pomognemo one koji ovu situaciju najteže podnose. Zbog toga smo odlučili da se pridružimo naporima Vlade Republike Srbije i brojnih kompanija širom Srbije, doniramo naše proizvode i obradujemo naše starije sugrađane“, naglasio je Jelić. Od izbijanja pandemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, kompanija Lesaffre je kontinuirano podizala svoje kapacitete u skladu sa potrebama tržišta. „Kompanija Biospringer RS, koja posluje u sklopu Lesaffre Grupe, je u svom pogonu u Senti pojačala je kapacitete u proizvodnji svežeg pekarskog kvasca, a mi ćemo, kao distributeri, uspešno zadovoljiti potrebe tržišta. Sva naša proizvodna postrojenja trenutno rade i naši timovi nastavljaju da ulaže napore u ispunjavanje zahteva kupaca u narednim danima i nedeljama“, rekao je Jelić.

Henkel donirao proizvode za higijenu Domu zdravlja u Inđiji

Treća donacija kompanije Henkel Srbija u borbi protiv koronavirusa uručena je Domu zdravlja u Inđiji, gde se i nalazi Henkelova fabrika Ceresit. Donacija u vidu higijenskih proizvoda deo je podrške zdravstvenim ustanovama čiji su radnici na prvoj liniji odbrane. Tom prilikom, direktor Ceresit fabrike Dušan Zjačić, istakao je: „U ovim teškim trenucima od izuzetnog je značaja da kompanije na delu pokažu svoju solidarnost. Kompanija Henkel Srbija aktivno učestvuje u pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija, a zdravstvene ustanove su na listi prioriteta. Verujemo da ćemo zajedničkim snagama pobediti u ovoj borbi“. Kompanija Henkel Srbija će i u narednom periodu kroz svoj program solidarnosti nastaviti sa donacijama zdravstvenim ustanovama kako bi se pacijentima i lekarima omogućili što bolji uslovi.

Yandex.Taxi pomaže vozačima pogođenim koronavirusom

Servis Yandex.Taxi je razvio specijalni program sa poboljšanim uslovima za svoje partnere u Srbiji čiji vozači su pogođeni koronavirusom, a koji je od danas dostupan i kod nas. Ukupan iznos sredstava opredeljenih u ove svrhe u zemljama u kojima servis posluje iznosi više od 6 miliona evra.  Ovaj program podrazumeva povećanje postojećih naknada koje Yandex.Taxi isplaćuje vozačima partnera koji su su oboleli od koronavirusa ili su bili u karantinu zbog kontakata sa obolelima. Uvećanje se odnosi na sve koji redovno rade sa servisom i izvršavaju narudžbine najmanje nekoliko sati dnevno. „Zbog širenja virusa i preduzetih mera, ljudi bi trebalo da ostaju kod kuće, ali ponekad su vožnje ipak neophodne. Zato vozači ne samo da izlaze da rade i izvršavaju narudžbine, nego pomažu ljudima da u uslovima karantina žive ispunjenim životom, koliko god je to moguće. Nadamo se da će svi vozači biti zdravi, ali ako ipak dođe do oboljenja, mi ćemo ih obavezno podržati“, prokomentarisao je Aram Sargsjan, generalni direktor servisa Yandex.Taxi za EBIA i ZND.

Imlek nastavlja sa podrškom najugroženijima

Kompanija Imlek, lider mlečne industrije na teritoriji Republike Srbije i regiona, nastavlja da pruža podršku stanovništvu i institucijama koje su najviše pogođene virusom „COVID-19“. Više desetina tona mleka donirano je pacijentima i osoblju najvećih medicinskih centara u Republici Srbiji kao što su Klinički centar Srbije, Vojvodine i Niša, ali i opštim bolnicama u Valjevu, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, kao i GAK „Narodni front“, KBC „dr Dragiša Mišović“, Zemunskoj bolnici i Crvenom Krstu. Na preporuku Skupštine grada Beograda donirane su značajne količine mlečnih proizvoda Banci hrane koja će dalje distribuirati robu najugroženijem stanovništvu – narodnim kuhinjama i udruženjima za socijalno ugrožene.  Među prvima, kompanija Imlek je donirala novčana sredstva za nabavku sedam respiratora, za zdravstvene centre u kojima se leče građani sa najtežim oblicima Korona virusa. Pomoć nije izostala ni u zemljama regiona, u kojima Imlek posluje, te su robna i medicinska pomoć upućene zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Predstavnici kompanije su ovom prilikom poručili da je društveno odgovorno poslovanje sastavni deo njihove poslovne kulture, te da su pored svih donacija medicinskim ustanovama i građanima odgovorni i prema svojim zaposlenima. Zaposleni kompanije koji poslove obavljaju u proizvodnji, od početka proglašenja vanrednog stanja, prema preporuci Vlade su raspoređeni na rad u smenama i pod zaštitnom opremom kako bi njihovo zdravlje ostalo neugroženo, a kako bi se tržište neometano snabdevalo mlekom i mlečnim proizvodima.  

BENU apoteke dostupne na Donesi.com i tokom policijskog časa

Počevši od danas, građani Beograda, Novog Sada i Niša, a od iduće nedelje i Kragujevca i Pančeva, imaće priliku da putem platforme Donesi.com poruče proizvode iz BENU apoteke zahvaljujući uspostavljanju saradnje između ove dve kompanije. Posebnu prednost ovog načina kupovine predstavlja mogućnost isporuke sve do 23h, tj. čak i u vreme praznika i trajanja policijskog časa, saopštila je kompanja Donesi.com. U susret višednevnoj zabrani kretanja, mnogi građani kupovinu su obavili pre praznika, pa smo u prethodnim danima viđali redove ispred prodavnica i apoteka. Međutim, ukoliko ste nešto zaboravili i ako vam ovog vikenda zatreba kozmetika ili medicinsko srestvo, obradovaće vas vest da su proizvodi iz BENU apoteke sada dostupni i na Donesi.com. Dosad ste putem ovog internet servisa mogli da naručite omiljenu hranu, a sada vas na narandžasto – beloj aplikaciji i sajtu čeka preko 400 artikala iz asortimana najvećeg lanca apoteka u Srbiji, navodi se u saopštenju. “Naša kompanija posluje od 2006. godine, a potrebe i zadovoljstvo korisnika oduvek su nam na prvom mestu. Turbulentan razvoj događaja u nedeljama iza nas otežao je snabdevanje građana i uz zahteve koje smo dobijali od korisnika, uvideli smo da svojim angažovanjem možemo dodatno da doprinesemo rešavanju aktuelnih izazova. Budući da smo na polju dostave hrane uspostavili dobro uhodan sistem, odlučili smo da proširimo ponudu i uvrstimo artikle koji su svima nama često neophodni. Zahvaljujući našim partnerskim dostavljačima, koji su među herojima ovog vremena, narudžbina će na vratima korisnika biti u najkraćem roku.” – izjavio je Srđan Stanković, Izvršni direktor Donesi.com. Naručivanje putem ove platforme je jednostavno i vrši se putem web sajta ili Donesi aplikacije.

Elixir grupa: Neće biti nestašice đubriva za setvu

Uprkos vanrednom stanju zbog koronavirusa, neće biti nestašice veštačkog đubriva tako da poljoprivrednici mogu da nastave prolećnu setvu, jer Eliksir grupa, uz primenu svih mera zaštite I rad od kuće, nastavlja svoje aktivnosti, saopšteno je iz ovog preduzeća. Ovaj poslovni sistem takođe saopštava da neće smanjivati broj zaposlenih, imajući u vidu da je očuvanje poslovnih aktivnosti I broj radnih mesta sada jedan od glavnih prioriteta. “Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen” kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group. “U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade”. Uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima. Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović.  

#BudimoSolidarni

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.