Srbija

23.06.2022. 12:34

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

APR podseća: Dostavite svu dokumentaciju nakon finansijskog izveštaja

Foto: Nova ekonomija

Srbija

23.06.2022. 12:34

Agencija za privredne registre (APR) podsetila obveznike revizije da do 30.6.2022. godine imaju obavezu da dostave odgovarajuću dokumentaciju za redovne godišnje finansijske izveštaje (RGFI) koji su se sastavljali do 31. decembra 2021. godine.

Kako se objašnjava, potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju:

  • propisanu dokumentaciju uz te izveštaje (odluku o usvajanju finansijskog izveštaja, revizorski izveštaj i eventualno godišnji izveštaj o poslovanju, u skladu sa zakonom) ili
  • korigovani RGFI sa navedenom dokumentacijom, ukoliko je obveznik vršio korekcije u odnosu na javno objavljen finansijski izveštaj usvojen od strane nadležnog organa.

Dostavljanje propisane dokumentacije vrši se kreiranjem i dostavljanjem novog zahteva u Posebnom informacionom sistemu APR-a „Dokumentacija uz redovan godišnji finansijski izveštaj“.

APR: Založeno oko deset milijardi evra imovine u 2021.
Obavezno je da promenite direktora i u registru ponuđača, upozorava APR
APR: Finansijski izveštaji od danas i uz elektronski potpis u klaudu

Obveznik koji, pored dokumentacije, dostavlja i korigovani izveštaj, u sistemu treba da kreira zahtev „Korigovani redovan godišnji finansijski izveštaj sa dokumentacijom“.

„Posebno skrećemo pažnju da obveznici revizije, koji su prethodno dostavili redovan godišnji finansijski izveštaj (RGFI), dokumentaciju uz isti, odnosno korigovani redovni godišnji finansijski izveštaj (RGFI) sa dokumentacijom, mogu dostaviti tek nakon javnog objavljivanja tog izveštaja kao potpunog i računski tačnog na internet stranici Agencije, što se može proveriti putem linka ‘Pretraga objavljenih finansijskih izveštaja sastavljenih na 31. decembra 2021. i kasnije'“, dodaje se u saopštenju.

Detaljne informacije o podnošenju navedenih vrsta zahteva obveznici mogu da pročitaju na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja.

Za rešavanje konkretnih pitanja, obveznici mogu da se obrate na sledeće mejl adrese:

  • finizvestaji@apr.gov.rs za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi sa dostavljanjem zahteva;
  • sd@apr.gov.rs- radi rešavanja pitanja u vezi sa primenom Posebnog infromacionog sistema Agencije, pristupa istom ili problema u vezi sa potpisivanjem zahteva, odnosno dokumentacije;
  • obveznicifi@apr.gov.rs – radi ažuriranja statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.