Srbija

16.09.2022. 09:18

Autor: Katarina Baletić

Beograd nabavlja solarne panele za dve škole

Osnovna skola u Beogradu Foto: Nova ekonomija

Ilustracija, osnovna škola

Srbija

16.09.2022. 09:18

Beogradski sekretarijat za energetiku raspisao je javnu nabavku za kupovinu solarnih panela za Školu za dizajn tekstila na Voždovcu i Osnovnu školu Branko Radičević na Novom Beogradu.

Predmet javne nabavke je izrada tehničke dokumentacije, pribavljanje dozvola, statički proračun, isporuka i montaža opreme, kao i puštanje u rad solaranih fotonaponskih elektrana na krovovima škola.

Na krovu Škole za dizajn tekstila potrebno je isporučiti i montirati elektranu instalisane snage invertora od 90 kW i snage solarnih panela 104 kWp.

 

Novobeogradska Osnovna škola „Branko Radičević“ trebalo bi da dobije elektranu instalisane snage invertora od 130 kW i snage dolarnih panela od 150 kWp.

Obe fotonaponske elektrane planirane su da rade paralelno sa distributivnim sistemom električne energije (DSEE), odnosno da bude omogućeno da se viškovi energije predaju u mrežu.

Iz malih fotonaponskij elektrana potrebano je obezbediti struju koja se koristi ako sopstvena potrošnja dok se višak predaje u DSEE i kasnije preuzima od snabdevača, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuđač koji bude izabran, dužan je da posao obavi najkasnije u narednih godinu dana od dana uvođenja ui posao.

Garantni rok za montirane male solarne elektrane je najmanje 24 meseca i počinje da teče od dana potpisivanja zapisnika o prijemu.
Rok za dostavljanje ponuda je 21. oktobar. 2022. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.