Preduzetnici najavljuju "Veliki protest male privrede"

Foto: Nova ekonomija

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" saopštilo je da do danas nije stigao odgovor resornih ministarstava ni Vlade Srbije na zahteve koji su upućeni na protestu upozorenja 02. decembra 2020. godine, zbog čega su najavili novi protest.

Protest privrednika: Od države tražimo saradnju, ne milostinju

U saopštenju te organizacije navodi se da su umesto odgovora dobili "populističke izjave i najave, zabranu rada vikendom, nove parafiskalne namete i mnogo prekršajnih prijava", kao da su "najgori kriminalci, a ne oni od kojih javni sektor izdašno živi".

"Naši zahtevi su isti i uputićemo ih ponovo na 'Velikom protestu male privrede'. Mi smo potrebniji vama nego vi nama. Mala privreda je savršeno sposobna da samoj sebi pomogne. Ne terajte nas da zavrnemo česmu i preusmerimo sredstva na same sebe umesto u budžet. Pa vi onda živite od stranih investitora", zaključuje se u saopštenju.

U prethodnim saopštenjima su privrednici ocenili da sektor mikro, malih, srednjih preduzeća i privrednika zapošljava preko milion i po ljudi i da će se bez adekvatnih mera "ekonomija urušiti".

Među zahtevima upućenim Vladi Srbije nalaze se otpis poreza i doprinosa za mesece za koje su isplaćeni minimalci ili deo minimalaca, ali i posebne mere pomoći u skladu sa zahtevima svakog pojedinačnog sektora koji je ugrožen.

Više o zahtevima preduzetnika možete pročitati OVDE.

"Zaštitnik preduzetnika i privrednika": Isplata minimalca nije pomoć, već dodatna obaveza

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Зоран

    ОВО ЈЕ СУШТИНА: "Mi smo potrebniji vama nego vi nama. Mala privreda je savršeno sposobna da samoj sebi pomogne. Ne terajte nas da zavrnemo česmu i preusmerimo sredstva na same sebe umesto u budžet. Pa vi onda živite od stranih investitora" Овога треба да буду свесни сви предузетници и уједињени.

  • Fer bi bilo

    Zahtevi su sasvim korektni, ne vidim ni jedan razlog da se ne ispune, probudite se ministri dok ne bude kasno...