Vesti iz zemlje

10.01.2023. 11:20

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Prijava za novi BioSens akcelerator do 1. februara

Njiva sa kukuruzom u Vojvodini Foto: Nova ekonomija

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u programu akcelerator, za koji se mogu prijaviti do 1. februara 2023. godine. Program će trajati od marta do juna ove godine, objavio je Institut Biosens.

BioSens akcelerator pružiće mogućnost domaćim IT preduzetnicima da razviju nova rešenja i doprinesu digitalizaciji poljoprivrede, kroz intenzivne obuke i lično mentorstvo.

DIGITALIZACIJA PRIVREDE I RAZVOJ DRUŠTVA

Program će okupiti više od 20 mentora iz zemlje i inostranstva, koji će svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja, i da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.

“Program će se i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u oblasti digitalne poljoprivrede, resurse Instituta BioSens koji stoje na raspolaganju polaznicima, kao i na intenzivan trening program. Pored toga, ove godine smo udružili snage sa projektom Srbija Inovira koji finansira USAID, a pristup resursima koje pruža centralno mesto projekta „Superklaster“ biće značajna dodata vrednost akceleratoru“, kaže Milica Trajković, rukovodilac Centra za inovacije i razvoj poslovanja Biosens Instituta.

ŠTA JE POLJOPRIVREDNICIMA POTREBNO DA NE BI BILI „NA RUBU EGZISTENCIJE“

Pored značajnog unapređenja u resursima koji su na raspolaganju startapima i podršci koju pruža H2020 projekat ANTARES, unapređenje u odnosu na prethodne programe, ogleda se i u podršci koju akcelerator ove godine dobija od projekta ICT Hub-a Srbija Inovira, koji finansira USAID.

Program će biti realizovan tokom tromesečnog kursa na proleće 2023, u periodu od marta do juna, a namenjen je startapima koji se bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor i rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodno analognih rešenja.

Za učešće u programu biće odabrano do deset startapa.

BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema, osnovan je 2015. godine, u cilju digitalne transformacije poljoprivrede u Srbiji.

Istražujući naučne i tehnološke granice inovativne primene IT-a u poljoprivredi, Institut teži da domaćem, ali i svetskom poljoprivrednom sektoru pruži vrhunska digitalna rešenja kako bi se uz manje investicija ostvarili veći prinosi, piše na sajtu Instituta.

Vladimir Crnojević (Biosens): Otvaramo uskoro Digitalno selo u Mokrinu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.