Vesti iz zemlje

30.10.2023. 08:58

Be Risk Protected

Autor: Nova ekonomija

Šta pokriva osiguranje imovine preduzeća?

proizvodnja Konelek Foto: Paola Felix Meza

Pored osiguranja imovine preduzeća, koje u osnovi pruža pokriće za materijalne štete nastale na objektima, opremi i zalihama klijenata, kod ovih polisa važna je zaštita poslovanja i od prekida rada koji može nastati usled materijalne štete na imovini kompanije, objavljeno je u Publikaciji „Nekretnine. Finansiranje. Osiguranje“, koju izdaje Be Risk Protected.

Pokrićem prekida rada može se pružiti naknada kako fiksnih troškova koje je oštećeni imao za vreme prekida redovne delatnosti, tako i izgubljene dobiti u ovom periodu. Kad su u pitanju rizici koje je moguće osigurati ovom vrstom osiguranja, moguće je ugovoriti dve vrste polisa: polise osiguranja imenovanih rizika, i „all risks“ polise osiguranja.

Polisama osiguranja imenovanih rizika pruža se najpre zaštita od osnovnih rizika kao što su požar, udar groma, eksplozija, oluja, grad, udar sopstvenog motornog vozila, pad vazdušne letelice i demonstracije. Od dopunskih rizika posebno su bitni poplava, bujica i visoka voda, izliv vode iz instalacija.

Uslovi kod „all risks“ polise koncipirani su potpuno drugačije od uslova sa imenovanim rizicima. Ovim uslovima pokriveni su svi rizici osim onih koji su decidno isključeni uslovima osiguranja, piše u toj Publikaciji.

Ukupna premija osiguranja 670 miliona evra, pad učešća životnih polisa

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.